Tuesday, November 17, 2009

cerita 20 orang budak.

semakin sunyi.

...................................

kisahnya bermula dari group di friendster. salah seorang ahli.

melan jovy : semua menggilang?..
korg!!
ade fb jgn r lupe fs..
group kite kat cnie..
sedih taw...
Confused Sad

dh 3 sem kita bersama..
jom share cerita2 pahit manis spanjang 3 sem..
imbau kembali memori..
pas ni kita dh bpecah..
doa2 moga kita kekal bersama ea...
will mis u all...

ade ape2 nk dluahkn x??
cter2 best ke??
nak kutuk sape2 ke??hehehe...

ciq didiy :;
ngeee...aku tak hilang la...sentiase ade..
kwn2!! aku syang korg sgt2!!
walaupun aku ni pendiam dalam kelas tak bererti aku xsayang kalian..ngeehehehhe..
hope next year n sampai bile2 kte sentiase ade ye..
muuuuaaahhh3!

begitulah kisah masing2 saling memerlukan. bagi aku. hilang seorang. tak lengkap cerita 20 budak nie.
kami bergerak tanpa tutor. tutor hanya pada nama.
tapi tiada guna pun.
budak 20 bergerak sendiri.

interpretasi dari aku kisah 19 budak yang aku kenal.
selama satu setengah tahun.

atiq..
dia bertudung labuh. cantik orangnya pada mata aku. rindu atiq.. gaya atiq kutuk qilah sambil wat gaya wali band.. atiq,pandai.. walaupun kdg2 kelam kkelibut.. tapi atiq tetap cool. dia jugak pandai wat air..

chot..
dia nie kecik orangnya. sudah ada yang berkenan. rindu kamu chot.. wakkkk u! kelakar gila.. rindu nanti bila chot panggil kak qilah.. unk kan..>ayat chot selalu guna

moon..
mun..dia punya angin dalam badan. sekali dia berbunyi. kalah laungan kerbau. tak percaya? tanya mun sendiri.
kali ini cuti sebulan lebih. tak dapat dengar bunyi bergh2 lagi :(

jovy..
dia orang sarawak. ayak dia selalu guna> amik gambar.... rindu jovy t.. kamera jovy banyak sangat bakti..
sebab kamera dia,kami mula rapat. mulanya kisah 20 budak.

mus..
dia sangat kacak bila menjadi seorang lelaki. dia juga sangat jelita bila menjadi seorang gadis.
mus dia selalu sindir kami (gadis2) jelita ker kau? ayat dia.. tak pernah aku lupa.... sedihnya aku...aku syg kau tau!

baasit..
dia berkaca mata. lagak gayanya macam dato`. assalamualaikum pelajar.. saya..>baasit.. gaya mengada hang aku tetap ingat... selalu sakat2 aku biar aku malu.. merah2.. hahahha,hang memang pandai belakon..

udin..
berbadan besar. cakap negeri dan bersahaja.
suka wat lawak bodoh dengan moto rxz dia. selalu ajak aku jual tubuh kat dataran.. hahahah,siotlah kau.. pasti rindu dengar bunyi moto..

farah..
dia cantik. ramai dah kata begitu. hihi^^. selepas yang lama2 tu. aku dengan farah dah boleh sembang. siap dengan moto 123 dutchlady tu. boleh tahan jugak farah nie. mulut dia. tambah lagi bila dia dapat ngata tutor. tapi memang cam hampeh pun,kan?

*kalau setuju sila angguk*

hahahhaha,naim2.. jaga cik farah elok2.. ^^

awanis..
pemalu kot orangnya. tidak suka bergambar. walaupun tak bapa sembang. dia asyik dok emo belakang aku.. kekeke,kelakar.. men tagged tak sudah.. selalu kena perli ngan aku,diana.. tapi tetap cool..

dayah..
nampak baik. tapi mulut dia kalu mengata dan menyakat aku. hebat. hahahhaha,caiyok.. suka nyakat aku sejak2 ada lencongan.. hahahha,ada ja nak kenakan aku...

dina..
kau cool dengan gaya kau.. walaupun kau nya suara tak baligh.. kau tetap di hati aku.. gaya kau panggil aku.. kak qilah.. kak qilah.. kita nak mintak tolong ni.. >ayat kau bila nak mintak tolong... siyes terngiang2 lagi..

jer2..
dia berkaca mata. tapi sekarang dah tak pakai. contact lens. cantik orangnya. bab kenakan orang pun hebat.
hahahha,ketua beremosi aku sem nie. pak lawak.. dok kata diri jelita.. keja nak berlawan dengan mus.. tapi jer2.. kau memang cantik pun.. siyes..tapi aku lebih sikit.. hahahhahaa

ganu..
selalu kata dia tak cantik. muka ada bintik2 (jerawat). tapi dia tak sedar dia tu cantik. dari awal aku kenal dia. orang yg kedekut nak kongsi makanan.. hahha,nak kongsi ngan aku sampai sorok2.. ngek gila.. tapi fun kawan ngan kau.. tambah lagi bila kau malu2.. suka sgt sakat kau... kau cantik tau! kalau dopeh kata kau.. kata kat dia.. aku kata kau cantik dari semua org.. percayalah aku~

din
dia takut kucing. orang panggil dia bulu. adalah sebab kot. dia melatah. tapi melatah dia pelik.
"a bodoh.. a bodoh"
sentiasa ada dalam otak aku.. tak ley lari.. walupun kau kuat tido... kau style gila..

dopeh..
dia nampak macam tak yakin. tapi otak power gila. hahhaha,banyak sungguh cita sal dopeh.. keja dia bg idea yg kdg2 tak munasabah.. suh aku nak kat abg nuar.. ades,dopeh2... pak lawak la.. abg nuar atiqnya.. keja nyakat org terutamanya awanis,ganu.. kau memang great..

ija..
dulu nampak garang.,sekarang siriyes.. manis.. makin cantik.. sejak2 ada org bela ni kot.. ija2.. maksih makanan2 kau.. kek kau.. selalu nyusah waktu sem 1.. aku ngan ganu suka g bilik kau... seb banyak makanan.. besh2..
kepada jejaka2 di luar. dia dah di booking.
melepas korang rasa kek coklat dia.
enak2.

cina..
nama dia teo. aku panggil dia pompuan cina seb dia kawan cina aku.. hahha,dia gelar aku pompuan melayu.. pompuan tua.. ayat2 tu wat kita rapat.. biarpun selalu bertekak manja ngan dia.. dia cool. hahahha,biar pun skandal ramai.. aku tetap sabar jadi kawan kau.. sebenarnya nak mintak skandal kau sikit boleh? hahahah^^

ika..
ika matang dalam segala hal.. dia bg nasihat dalam diam.. dia tegas pada pandangan aku.. tapi karekter ika kdg2 cam kartun bila dia wat lawak.. hahahahha,ika2.. dia org selangor.. tapi dah cakap kami2.. seb terlebih kawan ngan atiq.. kan ika kan?

diana...
dia melatah. dia cantik juga. dia sentiasa ada ngan aku.. susah sennag aku,dia ada.. dia great.. aku syg dia.. sanggup dengar lawak boodoh aku.. kdg2.. tak tahan.. dia marah aku.. tapi aku tak kisah.. walupun dia muda.. dia tak panggil aku kak.. dia sama ngan ija..
yang paling aku tidak boleh terima.
hahahaha,dia selalu panggil aku hitam gemuk.
itu sahaja..^^

harapan aku :
mereka ni ada selalu dengan aku. korang memang yg paling great.. aku syg korang sgt.. harap tahun depan kita nek degree sama2.. grad sama2... nak tangkap gambar sma2 lagi.. harap takkan putus hubungan ini..

kita paling cantik..
kdg2 pun paling buruk
kita paling baik..
kdg2 paling jahat..
kita paling sihat..
kdg2 paling lemah..

apa2 pun kita..
kita memang saling lengkapi..
takdak salah sorang..
cerita lentiq gendut gugu
takkan menjadi..
biar dia jadi legend kat maktab..!
Very Happy
Very Happy Very Happy Very Happy Twisted Evil

ops. terlupa cerita pasal siapa itu aku kan?

aku tak berani nak describe sapa tu aku... sebab semua dia atas.. reflek balik kepada siapa tu aku.. aku bukan berlagak menjadi seorang manusia berhati malaikat bila aku berkata begini. tapi itu kenyataannya. apa ada pada mereka. itu juga ada pada aku.


terima kasih sebab dengar cerita kawan2 aku.
Crying or Very Sad Crying or Very Sad

otak sedang tak balance~
labels ; kehilangan dua benda dalam tempoh yang sama.

6 comments:

  1. kak qilahhhhhhhh~
    hahahahaha farah memang ambik masa untuk rapat dan tunjuk diri yang sebenar...tp memang gitulah farah ni hahahahahhaaaa..

    p/s: entri yang betul betul menyentuh perasaan!

    ReplyDelete
  2. qilah oii...sedihnya aku baca! tgh mlm plak ni..alahai2...
    aku syg sgt kat group ni...wlaupun bergerak tnpa tutor..bdk 20..

    ReplyDelete
  3. hahahah,tapi len kali kena cepat terima semua orang.. rugi ja masa kita terbuang begitu... hahahha,kalau tak ley ajk naim rempit sekali.. suh diana nek ngan udin.. hahahah^^~gelak syaitan! ..

    ReplyDelete
  4. TEPI SKET!!!

    Sedih ny ppagi bute buntang bce crite2 kak qilah ni..

    rindu bah saat dlu..

    ambik gambar!
    huhu!

    erat sume ny..

    NAK TAU KOMEN UTK KAK QILAH plak???

    de cam tutor kteorg. caring2 sgt2 kt kteorg. byk gler prgram mnyatukan kte sume. sifat kekeluargaan kak qilah mmg terserlah! mcm mak org! ops.. cm ad nk brkluarga jer! hidup de smakin bahagia. walaupun agk mlencong dr 'target ny' (mncr seorg duda kaya), tp LENCONGAN ttap d hati...

    e 2 je kak qilah kteorg.. Pentingkan klas dlu, bru kebhgiaan dri n 'kluarga' de..

    rindu bgat2 qilah deh! =)

    ReplyDelete