Friday, May 15, 2009

betray. apa nak lakukan?

sakitkan? mana taknya. bila hati rasa dikhianati. mesti banyak perasaan timbul. antaranya :

1.marah
2.sedih
3.geram
4.benci
5. rasa bodoh sangat!

nasihat aku untuk kalian yang mempunyai masalah sama seperti aku. sudah lalui atau sedang laluinya. aku ada tips. mau dengar sini. tak mahu? blah. bg gadis tips ini aku selalu cuba. kawan aku juga begitu. rasi katanya. hahaha,bongek tul aku kan? ajar bukan2. tapi takpa. bg teruna. nak follow ok ja.
ikut arahan seperti dibawah :

1.mula2. jumpak yang khianati kita tu.
2.buat muka tak dak perasaan. jangan senyum. jangan sengih pun.
3.pas jumpak. kalau dia ajak duduk bincang. kata ja. maaf lebih senang berdiri.
4.kamu pun berdiri. tegak tau! cam nyanyi lagu negaraku tu.
5.pandang tepat ke arah anak matanya. dan laungkan dengan nada pasrah " hey,terima kasih untuk semua ini "
6.waktu tu. muka orang tu mesti cam bongek! tahu tak cana? t,buatlah. tengok sendiri.
7.pas tengok reaksi dia.
8.jangan simpan rasa simpati atau sedey. ini akan rosakkan plan! faham?
9.dia mesti nak explain pasal apa yang berlaku. alasan itu dan ini.
10.jangan dengar. kata camney " maaf. cukup saya dengar selama ini. "
11.pastu blah. jangan toleh. kalau toleh. t korang berubah hati.
12.pasti tangan korang ditarik. tak pun. pasti nama korang disebut dia.
13.tabahkan jiwa. kata " awak sakitkan saya buat kedua kalinya "
14.pasti tiada lagi pegangan. tiada lagi nama di sebut.
15.blah dari situ. tabah. kau kuat sayang.
16.jangan toleh. skit pun jangan.
17.amik moto atau kereta. blah secepat mungkin.
18.pasti mesej masuk dalam handphone.
19.jangan peduli. away2.
20.destinasi ke rumah atau ke taman.
21.kalau rumah. masuk bilik. nangis puas2.
22.kalau kat taman. g kat temapat yang penuh pokok. nangis semahunya. mana tahu bakal ada yang memujuk!
23.tamat.

korang. ini nasihat aku. ntah. nangis itu mainan jiwa. ketawa pun sama. cuma cara itu lain. medium untuk luahkan perasaan juga ada bedanya. tips lagi. untuk mereka yang sedey. amik gambar. tambah lagi waktu korang nangis. pasti itu buwuk kan? pathetic. tapi takpa. itu korang. tanam dalam jiwa. tak nak jadi buwuk lagi.

faham tak?

untuk kesedihan. kegembiraan. terima kasih. kamu mainan musik jiwa aku.

1 comment:

  1. dah lah tu.pasal ni dilupakan sama2..xder lagi nie..ok

    ReplyDelete